CONVENTIONELE EXPLOSIEVEN

Afwerpmunitie (vliegtuigbommen), geschutsmunitie, mijnen en andere munitie uit de Tweede Oorlog. Nog niet ontploft. Het is nog volop te vinden in de Nederlandse bodem. Het assisteren bij het opsporen en benaderen van deze conventionele explosieven (CE) is uitgegroeid tot een klus voor specialisten. Specialisten zoals Dekkers Maasbommel.

Expertise, ervaring en gecertificeerd materieel

Veel plekken waar de conventionele explosieven liggen zijn bekend. Maar soms duiken ze onverwachts op tijdens graafwerkzaamheden. Dekkers Maasbommel heeft de expertise en ervaring om hier zorgvuldig en veilig mee om te gaan. Zo werken we met speciale beveiligde graafmachines, uiteraard bestuurd door een ervaren machinist met de benodigde certificaten voor het opsporen van conventionele explosieven.

We ondersteunen gecertificeerde A- en B-bedrijven met behulp van machines die uitgerust zijn volgens de WSCS-OCE-eis. We helpen bij de zoekactie naar de conventionele explosieven en verrichten het grondwerk tot waar het explosief ligt. Ook kunnen we de grond zeven en zo zoeken naar munitie. Dit doen we met onze mobiele grondzeef met uitleesunit. Daarna neemt de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) het over.

conventionele-explosieven berging Dekkers Maasbommel

Bergingen van vliegtuigen uit WO2

We zijn gespecialiseerd in het ruimen van vliegtuigbergingen, afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. Bij deze werkzaamheden verzorgen we niet alleen de graafwerkzaamheden, maar leveren we ook bouwhekken, rijplaten, de bouwkeetvoorziening, stroom- en watervoorziening, sanitair en de mobiele zeef met uitleesunit voor munitie.

Voorbeeld van een bijzonder project in het Westelijk Havengebied in Amsterdam waar we bij mochten dragen aan een veilige berging van een Engels gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog.

Verhuur OCE-machines

Graafmachine huren die geschikt is voor OCE-werkzaamheden? Of andere materieel dat gebruikt wordt bij het opsporen van conventionele explosieven? Onderstaande machines kun je huren. Neem vrijblijvend contact met ons op voor beschikbaarheid en prijzen.

Meer weten of advies van ons?

Naast onze kennis en ervaring zijn wij ook aangesloten bij de Vereniging Explosieven Opsporing (VEO)

Neem contact met ons op