Berging Britse bommenwerper bij Echt

In opdracht van de Explosive Clearance Group (ECG) werken we mee aan de opgraving van een Britse bommenwerper. De Short Stirling W7630 MG-M crashte in de Tweede Wereldoorlog in een weiland bij het stadje Echt. De werkzaamheden zijn in september 2019 gestart.

Dit is onze tweede vliegtuigberging. In april 2019 verzorgden wij in Amsterdam in de Texashaven onze eerste berging. Onze opdrachtgevers werken in opdracht van de EODD (Explosieve Opruimings Dienst Defensie), wij ondersteunen hen bij de uitvoering. Loon- en grondverzetbedrijf Dekkers verzorgt bij deze bergingen de civiele ondersteuning en levert materiaal voor de opbouw van het werkterrein, zoals: graafmachines, shovel, tractor met aanhangers, grondzeef, waterwagen, aggregaat voor stroomvoorziening, rijplaten, dragline schotten, bouwhekken en lichtmasten.

Meer weten over de geschiedenis van dit vliegtuig? Bekijk de folder over de berging van de Short Stirling en het interessante artikel over dit vliegtuig en de opgraving in dagblad Trouw.

Vliegtuigberging Echt Dekkers Maasbommel

> Meer over onze ondersteuning bij het opsporen en opgraven van conventionele explosieven